Руският журналист Дмитрий Муратов възнамерява да продаде на търг своята Нобелова

...
Руският журналист Дмитрий Муратов възнамерява да продаде на търг своята Нобелова
Коментари Харесай

Нобелов лауреат дарява своята награда за бежанците от Украйна

Руският публицист Дмитрий Муратов възнамерява да продаде на търг своята Нобелова премия за мир за 2021 година, с цел да събере средства за украинските бежанци, предадe Ройтерс. Миналата година той призна, че е дарил парите, които получи дружно с Нобеловата премия за разнообразни дела. Дмитрий Муратов беше отличен с Нобелова премия за мир поради битката му в отбрана на свободата на словото. Руснакът е създател на самостоятелния вестник " Новая газета ", който от години се застъпва за свободата на словото в Русия и разгласява следствия за корупция. 

" Вече има над 10 милиона бежанци. Помолих акционни къщи да се отзоват и да организираме търг за тази международно известна премия ", написа основният редактор на " Новая газета ".

Преди една година той посвети премията си на свои убити сътрудници публицисти, измежду които е и Анна Политковская. В началото на този месец пък вестникът на Муратов заяви, че ще отстрани материалите за военната инвазия на Русия в Украйна от уеб страницата си поради цензура. Дмитрий Муратов всеки ден приканва хората да " подаряват за бежанци, ранени и деца, които се нуждаят от незабавно лекуване, това, което е скъпо за тях и има стойност за други ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР